2013. november 23., szombat

Candolim és környéke

Pénteken a közeli Candolim-ba mentünk át, ahol egy skanzent és egy erődöt szándékoztunk meglátogatni. Ebből a skanzen épp felújítás alatt van, így csak a kerítésen kívülről tudtunk benézni.

Az erődbe feltaxiztunk. A Fort Aguada nevű erődöt a portugálok 400 évvel ezelőtt építették. A világítótornyot 200 évvel később. Nem látszik, de hatalmas az alapterülete. Az erőd aljában börtönházak vannak. Maga az erőd egy víz tárolását szolgálta, az ide érkező hajók itt tölthették felé a készleteiket.






A taxis megvárt minket, és javasolta, hogy menjünk el delfin-nézőbe. Mivel fele annyiért volt mint amit az utazási irodák kínálnak, mentünk is. Kihajóztunk kissé távolabb a parttól, és valóban rengeteg delfint láttunk, a természetes élőhelyükön. Az egyik még produkálta is magát, hátra fordult és hassal fölfelé úszkált.

















Majd elvitettük magunkat a legközelebbi strandra, és ott töltöttük az egész napot.


Felirat hozzáadása

















 


Este pedig a Sanyi által várt goa party következett. Neten utánanéztem, van itt Anjunában (ezért szálltunk meg itt) egy hely a parton, ahol egész évben minden nap goa trance party van, a Curlies. Itt kezdtünk :) Aztán hazafelé sétálva a parton még betértünk a Lilliput nevű helyre is :D










2 megjegyzés:

  1. Jó nézni ahogyan napos időben fürödtök a tengerben:
    Itt hétfőre már havazást prognosztizál az időjárás-előrejelzés...
    Apu

    VálaszTörlés
  2. Hello,

    Ez az első napotok, amit igazán irigyelek. :) Kultúra, tenger, és egy levezető iszom-táncolok. :) Én nem rajongok az Európán kívüli helyekért (régimódi vagyok, lehet), de ez a napi program tuti jó lehet! ;)

    VálaszTörlés