2013. november 17., vasárnap

Megérkeztünk Mumbaiba

A repülőút sima volt, a Turkish Airlines-zal teljesen meg vagyunk elégedve.
Reggel kb. 6-kor szálltunk le.  Így kora reggel kellemes 20-25 fok fogadott minket, ami napközben feltornázta magát 30-35-re :) A csomagok megérkeztek, váltottunk pénzt, majd befizettünk egy fix tarifás taxira, ami elhozott a szállásra.
Szerencsére nem volt gond, hogy már dél előtt megjelentünk, 1 órán belül elkészítették a szobánkat. Ami egy kis luk :) de 2 éjszakára megteszi.

Elsétáltunk a központi pályaudvarra, ami India legforgalmasabb pályaudvara, hogy megvegyük a kedd esti Goába menő vonatra a jegyet. Na ez nem jött össze, nem igazán értettük az okát, a lényeg, hogy holnap reggel menjünk vissza feláras jegyet venni ha ragaszkodunk ahhoz a járathoz... Úgyhogy megyünk.

Egyébként a pályaudvar épülete meseszép, egy Harry Potter filmhez tökéletes díszlet lenne az épület, ami egyébként az Unesco Világörökség része.




Majd kerestünk egy utcai étkezdét, és ebédeltünk valamit - természetesen csakis előttünk készült friss ételt, úgyhogy semmi bajunk sincs tőle :)

Majd mivel éjjel nem aludtunk, könnyed programként eltaxiztunk az India Gate-hez nézelődni. Itt rábeszéltek minket egy 2-3 órás Mumbai látványosságai körútra, ami megérte, mert sok mindent láttunk, célirányosan mentünk, és a sofőr egyben angolul beszélő idegenvezető is volt. A következőket néztük meg:

- Egy olyan városrészt, ahol mosásból élnek az emberek, ezért úgy néz ki a hely, mint egy óriási mosoda, ahol többnyire kézzel mosnak. 



- Halpiac
- Tengerparti sétányt, amit egy magaslatról fölülnézetből is megnéztünk


- Jain templomot


- Függőkertet, ami a moszunvizet összegyűjtő hatalmas tárolóra épült
- És Gandhi házát, ahol egy nagyon jó kiállítást láttunk


Estére a terv az volt, hogy megpróbálunk addig ébren maradni amíg csak tudunk, hogy ne az éjszaka közepén keljünk fel, na én (Szandi) ezt meg is tettem és megírtam ezt a bejegyzést, Sanyi pedig alszik, ezért mindjárt felkeltem :D 
A mai sofőr-túravezető ajánlott a közelben egy jó éttermet, ahol szerinte kiváló a mindenféle halétel, oda tervezünk vacsorázni menni.

1 megjegyzés:

  1. Eddig minden OK! Repülő odaért, csomagok megvannak, szállás rendben. A 20-25 fok igen jól hangzik, hát a 30-35 már kevésbé...Gandhi háza, hát ide bizonyára még kevés magyar jutott el! Mi az a "jain templom", ez valami vállás?
    Remélem a holnapi vonatjegy rendben lesz, s minden halad terv szerint.
    Várjuk a további beszámolókat.
    Mi ma este a MÜPA-ba megyünk, Finzi Pasca Társulat: La Verita
    Vigyázzatok magatokra és egymásra!
    Apu

    VálaszTörlés