2013. november 24., vasárnap

Dudhsagar vízesés

A mai program volt a helyi utazási irodánál befizetett egynapos túra India 2. legnagyobb vízeséséhez, a Dudhsagar vízeséshez.

23 fős volt a csoport (mi, 1 olasz, 20 angol), plusz a sofőr és a helyi túravezető, aki nagyon jól beszélt angolul.


Először egy olyan helyen álltunk meg, ahol be lehetett fizetni egy rövid elefántagolásra. Mivel baromi drága volt a 10 perces kör, így csak Sanyi ment, mert nekem ehhez már többször is volt szerencsém.










Ezután megnéztünk egy hindu templomot.
  

Majd az ebéd következett, egy fűszer-farmon. Itt lehetett elefánttal fürdeni, erre nem neveztünk be :)




Majd elvittek minket a dzsipek kiindulóhelyére, merthogy dzsippel közelítettük meg a vízesést. Ami nem csoda, mert 9 km-t kellett volna gyalogolni, árkon-bokron át. Illetve a pontosítás kedvéért igen mély patakokon kellett átgázolni, szerencsére jó volt a sofőr. Út közben láttunk szép tájakat, pókokat, termeszvárakat.









Kb. 10 perc gyaloglás volt a vízesésig. Itt az a szabály, hogy ahol letesz a dzsip, onnantól min. 1, max. 1,5 órán belül vissza kell indulni, hogy elkerülhető legyen a túl nagy tömeg, parkolóhely hiánya, stb .



















Kb. 10 perc gyaloglás volt a vízesésig. Itt az a szabály, hogy ahol letesz a dzsip, onnantól min. 1, max. 1,5 órán belül vissza kell indulni, hogy elkerülhető legyen a túl nagy tömeg, parkolóhely hiánya, stb .
A vízesés egy csoda volt. 310 m magasról ömlik le, az aljában egy medence, amiben lehetett fürdeni (kötelező volt az úszómellény, bár mi nem vettük fel). Középtájt pedig egy híd, amin vonat jár. És rengeteg majom. Előre figyelmeztettek minket, hogy zárjuk be a táskáinkat, mert a majmok kaját remélvén ki fogják pakolni.















Ez pedig az egyik kutya a szálláshelyen (kicsit bolhás, legalábbis minket tuti hogy nem csak a szúnyogok csípnek).

2 megjegyzés:

  1. Ez aztán a vízesés! Nagyon izglmas dzsip utatok volt és a fürdés a vízesés tavában - filmekben vannak ilyen jelenetek. A majmokkal mindenütt csak a baj van! Az a nagyon tetovált pasi melyik honból való útitárs volt (gondolom angol)?
    Ragyogó időtök van, ahogy az ott elvárható. Itt bezzeg egész nap esik az eső és hamarosan jön a fagy. Úgyhogy pihenjétek ki magatokat és töltekezzetk fel nappal, energiával.
    Puszi: Anyu

    VálaszTörlés
  2. És ez a nap is szuper lehetett, elcseréltem volna ezt is. Majmok nélkül persze. Nekem egyszer volt szerencsém ilyen szemtelen makikhoz, de egy életre elég volt azt hiszem. :)

    VálaszTörlés